Motivatie Lia Romeijn

 

‘De beste voorbereiding (op het vieren van het Heilig Avondmaal) is om Jezus in het hart te kijken. Laat het eens diep tot je doordringen dat Degene die op de troon zit, uitkijkt naar je komst en hartelijk naar je verlangt. Bedenk wat Hij heeft voorbereid! Deze overdenking zal je verlangens en je wensen meer dan iets anders in beweging brengen. Jezus wist dat Hij van het feest naar het kruis moest gaan. Hij wist dat Zijn lichaam moest worden gebroken en dat Zijn bloed moest vloeien. Zo alleen kon Hij werkelijk je Paaslam zijn. Hij wist van het verdriet en het verraad en tóch zei Hij dat Hij dit Pascha wilde eten… met jou. Wat een liefde!’

 

Woorden van Andrew Murray. Woorden die het vuur aanwakkeren. Van liefde, van ootmoed, van schaamte, van verlangen, van diepe dankbaarheid.

 

Toen Gods Geest de honger in mijn hart ontstak, ging ik lezen. Zoeken naar antwoorden. In Zijn Woord. Maar ook in oude boeken die een nieuw licht lieten schijnen. Gods gewilligheid, Zijn diepe verlangen om zondaren zalig te maken, de rijkdom van Zijn genade, Wet en Evangelie, een aanbod dat Hij met wijd uitgespreide armen – aan het kruis bekrachtigd – proclameert aan iedereen. Zonder uitzondering. Vrije genade met als adres: Iedereen! U! Jij!

 

Lia Romeijn.

Secretaris Stichting de Tabernakel.

Recente uitgave

 

Uitgaves

Bekijk hier al onze preken, CD's, boeken en (kerst)kaarten.

 

UITGAVES

Kennismaking

U kunt vrijblijvend een gratis kennismakingspakket aanvragen om kennis te maken met de uitgaven van de stichting.

 

AANVRAGEN

Abonnement

Een jaarabonnement aanvragen voor u zelf of een abonnement aan iemand cadeau geven? Klik hier voor meer informatie.

 

AANVRAGEN